Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Χειμερινός τουριστικός προορισμός νούμερο 1 θα είναι φέτος η Βουλγαρία

2010-11-10 02:12

 

© Φωτογραφία: BGNES

 
 
 
Με 3% θα αυξηθεί ο αριθμός των ξένων τουριστών στα βουλγαρικά χειμερινά θέρετρα φέτος, δείχνουν οι προγνώσεις του υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού. Ο υφυπουργός Τουρισμού, Ίβο Μαρίνοφ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη αύξηση, περίπου το 30%, αναμένεται από τη Ρωσία. Αυξάνονται και οι τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία. "Άνοδος κατά 2% είναι απολύτως εφικτή", σχολίασε τις προγνώσεις ο υφυπουργός Μαρίνοφ. 

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερο από 5,5 εκατ. ξένοι τουρίστες και περίπου 2 εκ. Βούλγαροι επέλεξαν την χώρα για τις διακοπές τους φέτος. Προφανώς στην κρίση οι τουρίστες βρήκαν την χρυσή τομή μεταξύ τιμής και ποιότητας. Επίσης η κατάργηση της βίζας για τους τουρίστες από τη Σερβία και Μακεδονία αύξησε σημαντικά τον αριθμό τους – κατά 25 %. Αφετέρου οι απεργίες και η κρίση στην Ελλάδα οδήγησαν και στον αναπροσανατολισμό ορισμένων Ελλήνων προς τα βουλγαρικά θέρετρα. Ικανοποιημένοι από τις συνθήκες στη χώρα περισσότεροι γίνονται και οι τουρίστες από τη Ρουμανία, το Ισραήλ και τη Τουρκία. 

 
"Ο τουρισμός στις γειτονικές χώρες σημειώνει πτώση κατά 30%, έτσι που στις συνθήκες κρίσης η αύξηση των τουριστών στη χώρα μας με 3% είναι περισσότερο από επιτυχία", λέει ο κ. Μπλαγκόι Ράγκιν, πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης ξενοδόχων και εστιατόρων. "Ταυτόχρονα υπάρχει υπερπροσφορά και δύσκολα πετυχαίνονται καλύτερα αποτελέσματα. Κατά τη γνώμη μου με την κατασκευή των νέων οδικών αρτηριών στη χώρα μας ο τουρισμός θα πετύχει μεγαλύτερα επίπεδα".
 
Τα παραθαλάσσια και ορεινά θέρετρα στη χώρα είναι καλά γνωστά στους ξένους τουρίστες. Η λουτροθεραπεία, τα spa και wellness ξενοδοχεία, που έχουν κρατήσεις όλο το χρόνο, δείχνουν και το ενδιαφέρον προς αυτό το είδος τουρισμού. Πού θα τεθεί η έμφαση στον τουριστικό τομέα στις υφιστάμενες συνθήκες σοβαρού ανταγωνισμού;
 
"Ο πολιτιστικός τουρισμός είναι το κάτι νέο και αναπτύσσεται αρκετά ραγδαία", διαγράφει τις τάσεις στον τουριστικό τομέα ο κ. Μπλαγκόι Ράγκιν. "Ως παράδειγμα θα αναφέρω το κάστρο Τραπέζιτσα στη μεσαιωνική βουλγαρική πρωτεύουσα Βελίκο Τίρνοβο, ο εθνογραφικός οικισμός στην πόλη Ζλατογκράντ, η πέτρινη πόλη των Θρακών βασιλιάδων στο Περπερικόν και όλα τα μεγάλα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, που φέτος ήταν πραγματική ανακάλυψη για τους τουρίστες. Ο νεότερος προορισμός μας που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής είναι ο γκολφ τουρισμός. Έτσι κλείνουμε τον κύκλο υπηρεσιών και δεν υπάρχει κάτι , από το οποίο μπορεί να κερδίζει ο τουρισμός και εμείς να μην το προτείνουμε στην παγκόσμια και εσωτερικά αγορά".

Για το φετινό και το επόμενο έτος για διαφήμιση της Βουλγαρίας σαν τουριστικού προορισμού προβλέπονται 6,4 εκ. λέβα από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφερειακής ανάπτυξης. Έτσι η χώρα θα αυξήσει την συμμετοχή της στις παγκόσμιες τουριστικές αγορές, διαφημίζοντας τις διάφορες μορφές τουρισμού, ενώ τα διαφημιστικά σποτ θα εκπέμπονται στα μεγάλα ευρωπαϊκά και παγκόσμια τηλεοπτικά κανάλια.
 
"Αυτά είναι ευρωπαϊκά κονδύλια και ο χρόνος θα δείξει εάν είναι σωστά επενδυμένα", συνεχίζει ο κ. Ράγκιν. "Κατά τη γνώμη μου πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην εσωτερική διαφήμιση , επειδή στις οικονομικά αναπτυγμένες χώρες οι ντόπιοι τουρίστες αποτελούν το 70%, ενώ οι ξένοι - το 30%. Σε μας είναι το αντίστροφο. Ο Βούλγαρος τουρίστας είναι επιθυμητός, φερέγγυος και εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε στα δικά μας θέρετρα", είπε καταλήγοντας ο κ. Μπλαγκόι Ράγκιν, πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης των ξενοδόχων και εστιατόρων. 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.