Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

ΤΟ ΤΕΙ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - PLOVDIV ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

2010-10-18 20:34

 

 

ΤΟ ΤΕΙ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - PLOVDIV ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αντιπροσωπεία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Γιώργο Χαραλαμπίδη, τον Αντιπρόεδρο Δρ. Ευστάθιο Ταμουτσίδη, τον Δ/ντή της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας Δρ. Νικόλαο Νίκλη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τροφίμων στη Φιλιππούπολη ? Plovdiv της Βουλγαρίας, μετά από επίσημη πρόσκληση του πρύτανη καθηγητή κ. G. Valtchev.
Η πρόσκληση έγινε στα πλαίσια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο « Η Επιστήμη των Τροφίμων, Τεχνική και Τεχνολογίες 2009 - Food Science, Engineering and Technologies, 2009» και σε συνέχεια της συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα με την παρουσία αντίστοιχης αντιπροσωπίας του Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης- Plovdiv στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας.
Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Φιλιππούποληςπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των Ιδρυμάτων σε επίπεδο μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με αντικείμενο την Τεχνολογία Τροφίμων, την κοινή δράση κινητικότητας φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού ? Πρόγραμμα Erasmus, την συνεργασία σε Ερευνητικά Προγράμματα καθώς και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Όλες οι προτάσεις συζητήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και θεωρείται άμεση η έναρξη των διαδικασιών για την ευόδωση της συνεργασίας αυτής. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι τα δύο ιδρύματα ανήκουν στην περιοχή της νοτιοανατολικής Βαλκανικής, γεγονός, που δημιουργεί πολλά κοινά σημεία επαφής τόσο σε επίπεδο πολιτισμού όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.