Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Συμφωνία Βουλγαρίας και Ρωσίας για τη χάραξη της διαδρομής του South Stream

2010-10-24 13:50

Ο αγωγός θα βρίσκεται στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας

 Σόφια, Βουλγαρία

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom και η βουλγαρική εταιρεία Bulgarian Energy Holding υπέγραψαν συμφωνία για το ξεκίνημα της τεχνικό-οικονομικής μελέτης της πλέον σκόπιμης διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream στην επικράτεια της Βουλγαρίας. 

Ανάμεσα στους δύο οργανισμούς δεν υπάρχουν διαφορές, ούτε προβλήματα που να παρεμποδίζουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της μελέτης και την ίδρυση της μεικτής επιχείρησης, η οποία θα διαχειρίζεται το βουλγάρικο τμήμα του διεθνούς αγωγού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom. 

Στην ανακοίνωση εκφράζεται επίσης η πεποίθηση ότι η καλύτερη δυνατή υποβρύχια διαδρομή του μελλοντικού αγωγού στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας αλλά και η χερσαία πορεία του South Stream στην Ευρώπη θα χαραχτεί στο πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εθνικές μελέτες μιας σειράς ευρωπαϊκών 
χωρών. 

Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ιδρυθεί η βουλγαρορωσική επιχείρηση διαχείρισης του αγωγού στη Βουλγαρία, ανήγγειλαν ακόμη τα βουλγαρικά μέσα, επικαλούμενα τη σχετική συνεννόηση των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας τους. 

Επίσης έφτασαν τη Παρασκευή τα ανταλλακτικά για το σύστημα διαχείρισης και ασφάλειας του πέμπτου αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι, οι σωλήνες του συστήματος ασφάλειας του οποίου εμφάνισαν ρωγμές στο περίβλημά τους. Για το λόγο αυτό, η αρμόδια δημόσια αρχή της Βουλγαρίας αρνήθηκε να εκδώσει καινούργια άδεια λειτουργίας του έως ότου αντικατασταθούν. Η συντήρηση του αντιδραστήρα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 
μήνα.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανανέωση των εξαγωγών βουλγάρικου ρεύματος στην Τουρκία από τις αρχές Νοέμβριο. Τη σχετική δέσμευση για ανανέωση των βουλγαρικών εξαγωγών ηλεκτρισμού στην Τουρκία ύστερα από εφτάχρονη διακοπή ανέλαβε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κατόπιν σχετικού αιτήματος του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στη Σόφια, υπενθύμισε η δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.