Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Μειώνεται στο μισό η απόσταση προς τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρία

2010-10-18 02:04

 Τη νέα συνοριακή δίοδο ανάμεσα στην Ξάνθη και της βουλγαρικής πόλης Ζλάτογκραντ εγκαινιάζουν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ. Ακολούθως ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Ζλάτογκραντ, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Μπορίσοφ και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας. Με την έναρξη λειτουργίας της νέας τουριστικής διόδου Θερμών Ξάνθης - Ζλάτογκραντ μειώνεται στο μισό η απόσταση ανάμεσα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Έτσι, το ταξίδι από τη Φιλιππούπολη μέχρι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα διαρκεί περίπου τρεις ώρες, από έξι που χρειάζονταν μέχρι σήμερα. 

Η λειτουργία της τουριστικής διόδου «Άγιος Κωνσταντίνος» αποτελούσε μια ιδέα του νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος κατάφερε να την υλοποιήσει, καλύπτοντας ένα μέρος από το μεγάλο κενό που άφησε η μη ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων. Με τη λειτουργία της διόδου, θα διευκολυνθεί η μετακίνηση των τουριστών από τη νότια Βουλγαρία προς περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ο νομάρχης Ξάνθης σε δηλώσεις του τονίζει ότι «ο τουριστικός κάθετος δρόμος Ξάνθης - Ζλάτογραντ - Φιλιππούπολης είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειάς που άρχισε το 2006. Κατασκευάστηκε για να επαναλειτουργήσει ο διακρατικός δρόμος μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας, στα σύνορα της Ξάνθης, μετά από εβδομήντα χρόνια ψυχροπολεμικής κατάστασης.

Στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, η διάνοιξη του δρόμου, που εκτιμούμε ότι θα ενισχύσει την ρευστότητα και την κυκλοφορία του χρήματος στην περιοχή, είναι σημαντική. Ο δρόμος είναι τουριστικός. Δεν είναι εμπορικός, λειτουργία που δεν επιτρέπεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Πάντως με την τουριστική δίοδο, η χρονοαπόσταση μειώνεται θεαματικά».

Με τα νέα δεδομένα η απόσταση μέχρι τη Φιλιππούπολη θα διαρκεί περίπου τρεις ώρες, αντί για έξι σήμερα, μέχρι το Σμόλιαν ή το χιονοδρομικό του Παμπόροβο περίπου δύο ώρες, αντί για έξι σήμερα, και μέχρι το Ζλάτογκραντ μια ώρα, αντί για επτά ώρες σήμερα.

Τέλος, να σημειωθεί πως στις αρχές της εβδομάδας, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Βούλγαρος υφυπουργός Εξωτερικών Μάριν Ράικοφ, υπέγραψαν και τα τελευταία έγγραφα για την επίσημη διάνοιξη της τουριστικής διόδου.