Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Η πόλη του Μπάνσκο!

2011-01-24 21:44

 

Το Μπάνσκο είναι ένα από τα πιο γνωστά παραθεριστικά και χειμερινά θέρετρα, το οποίο προσφέρει πολλούς και διάφορους τρόπους διασκέδασης για τους επισκέπτες της, τόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα όσο και για το υπόλοιπο του έτους, σε τιμές αρκετά οικονομικές για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Είναι μία μοναδική πόλη για τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ, για αυτούς που αγαπούν την φύση και τις πεζοπορίες σε χιονισμένα βουνά, για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στα SPA των ξενοδοχείων απολαμβάνοντας ένα πλούσιο μενού από μασάζ και ολιστικές θεραπείες, ευρωπαϊκού και ασιατικού στυλ σε αρκετά οικονομικές τιμές.
Η πόλη του Μπάνσκο βρίσκεται σε ύψος 930 μέτρων στους πρόποδες του όρους Πιρίν στη Νοτιοανατολική Βουλγαρία. Σε απόσταση 160 χμ περίπου από την πρωτεύουσα Σόφια και από τη Φιλιππούπολη. Η Μονή της Ρίλας και το Μέλνικ βρίσκονται σε απόσταση 100 χμ από το Μπάνσκο. Εδώ θα βρείτε 7 ζεστές ιαματικές πηγές όπου μπορείτε να χαλαρώσετε.
Το Μπάνσκο είναι μια πόλη που εντυπωσιάζει,με το δικό του στυλ, την αρχιτεκτονική του, την ιστορία του και τον τρόπο ζωής του. Στην πόλη μπορείτε να επισκεφθείτε τα πολυάριθμα μαγαζιά με είδη ένδυσης, σουβενίρ και άλλα είδη καταστημάτων ή εργαστήρια, όπου οι τοπικοί τεχνίτες παρουσιάζουν την εθνική βιοτεχνία. Αμέτρητες καφετερίες και παραδοσιακά εστιατόρια,bowling,παγοδρόμιο,casino,ντίσκο και νυχτερινά κέντρα.Μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη και μοναδική αρχιτεκτονική που έχει διατηρηθεί για αιώνες και να απολαύσετε ένα όμορφο περίπατο στο κέντρο του Μπάνσκο, δοκιμάζοντας βουλγάρικες γεύσεις με ποικιλία από σούπες , κρέατα, κυνήγι και ζεστά εδέσματα σε παραδοσιακές βουλγάρικες ταβέρνες.


Το μουσείο - σπίτι του Νικόλα Vaptzarov (ένας διάσημος ποιητής της Βουλγαρίας) είναι από τα πιο συχνά σημεία ενδιαφέροντος και η αρχική τοιχογραφία και η ξυλογλυπτική του σπιτιού του Velenov είναι πολιτιστικό φαινόμενο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την "Αγία Τριάδα" εκκλησία με καμπαναριό, που χτίστηκε το 1835 με το εκπληκτικά όμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο και εικόνες σε όλη την εσωτερική των τοίχων του. Αξίζει να δείτε επίσης την έκθεση που ονομάζεται (Το σχολείο τέχνη του Μπάνσκο), η οποία εμφανίζεται στο παλαιότερο διατηρημένο κτίριο του Μπάνσκο, γνωστό και ως Hilendarskija Metoh. Αυτές οι τοιχογραφίες, από το Μοναστήρι της Ρίλα, παρουσιάζονται σε 6 αίθουσες. Ένα τυπικό μοντέλο της αρχιτεκτονικής του Μπάνσκο είναι το "Beninata kasta", το σπίτι του ιδρυτή του βουλγαρικού εκπαιδευτικού συστήματος εκείνες τις ημέρες - Neofit Rilski. Φυσικά, θα είναι ενδιαφέρον για σας να δείτε τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα αρχαία φρούρια στο "Staroto Gradishte" και "Yulen». Μπορείτε να έχετε ένα ταξίδι στο "Yulen" με έκταση 3200 εκταρίων, όπου υπάρχουν πάνω από 30 δρομολόγια ειδικά για τους πεζοπόρους, με φυσικά αξιοθέατα όπως το "Banderishki Skok" καταρράκτης, την" Banderitza "σπηλιά ή μερικά από τα αιωνόβια δέντρα.
Σύμφωνα με τους πολλούς μύθους και τις τοπικές ιστορίες, η ίδρυση του Μπάνσκο τοποθετείται πολύ παλιά. Η πρώτη επίσημη αναφορά χρονολογείται στην περίοδο της οθωμανικής εισβολής(15-16ος αιώνας). Το όρος Πιρίν φέρει το πνεύμα της ελευθερίας και της αγάπης. Για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι του Μπάνσκο θεωρούν τους εαυτούς τους ισχυρούς και ανεξάρτητους. Κατά τη διάρκεια των ετών του οθωμανικού ζυγού, το Μπάνσκο έγινε το φρούριο του βουλγαρικού πνεύματος. Αυτό το πνεύμα είναι ο λόγος για τον οποίο το Μπάνσκο απολάμβανε μια θέση περιορισμένης αυτονομίας μέσα στην οθωμανική αυτοκρατορία.

 

Το επιχειρηματικό πνεύμα του και η κλίση του προς την καινοτομία ήταν το θεμέλιο για την απίστευτη οικονομική και πνευματική άνοδο στην πόλη γύρω στο τέλος του 17ου και στην αρχή του 18ου αιώνα. Η πλούσια κατηγορία βιοτεχνών και εμπόρων που προέκυψε μετέφερε εμπορεύματα με τα καραβάνια από το Αιγαίο εως την κεντρική και δυτική ευρώπη. Μέσω αυτών τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού υλικού και πνευματικού πολιτισμού έφθασαν στο Μπάνσκο και επέδρασαν ευεργετικά στον πληθυσμό του.

 

Pirin Mountains



Μπορείτε να τα επισκεφθείτε με τζιπ-σαφάρι ή πεζοπορία. Μπορείτε να κάνετε ένα περίπατο στην ατελείωτη έρημο της όμορφης οροσειράς Πίριν, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο των Ηνωμένων Εθνών για τα εθνικά πάρκα και καταφύγια, επισκεφθείτε την Geyser Lane, Bezbog κορυφή, κορυφή Vihren / 2914 μ. υψόμετρο / ή ορισμένες από τις πέντε λίμνες εκεί γύρω. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ υπάρχουν ατελείωτες επιλογές για διασκέδαση. Το Μπάνσκο διαθέτει 17 πίστες με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας που είναι πάντα σε άριστη κατάσταση, λόγω των 12 μηχανών καθαρισμού. Για τους έμπειρους σκιέρ μπορείτε να δοκιμάσετε την πίστα "Tomba", αλλά υπάρχουν πολλές άλλές διάσημες πίστες όπως "Shiligarnika", "Todorka", "Banderitsa" και "Platoto" που είναι κατάλληλα τόσο για αρχάριους όσος και για έμπειρους σκιέρ . Το χιονοδρομικό κέντρο είναι εξασφαλισμένο με ένα άριστο οργανωμένο δίκτυο ανελκυστήρων και γραμμές που επιτρέπουν τη γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε οποιαδήποτε πίστα του σκι. Για τους οπαδούς του snowboard υπάρχει και μια άλλη ειδικά κατασκευασμένη εγκατάσταση με διάφορα αξιοθέατα, για όσους κουράζονται εύκολα υπάρχει ένα χιονοδρομικό για νυχτερινό σκι. Με την θεαματική κατάβαση του παγκοσμίως γνωστού σκιέρ Μαρκ Ζιραρντέλη στην πίστα που φέρει το όνομα του επίσης παγκοσμίως γνωστού σκιέρ Αλμπέρτο Τόμπα, έγινε η επίσημη έναρξη της τουριστικής χιονοδρομικής περιόδου στο Μπάνσκο. 20 χρόνια εντατικής εργασίας, προσπαθειών και επενδύσεων πάνω από 30 εκ € χρειάστηκαν στην πόλη για να μπει στον κατάλογο των καλύτερων ευρωπαϊκών ορεινών θέρετρων. Αυτά είπε στον ρεπόρτερ Κρασιμίρ Μαρτίνοφ, ο δήμαρχος της πόλης Μπάνσκο, κ Αλεξάντερ Κραβάροφ. ολόκληρο το χρόνο. Το χειμώνα σαν ένα υπέροχο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στο βουνό Πίριν και το καλοκαίρι σαν σημείο εκκίνησης για τις γραφικές τουριστικές διαδρομές,

 

τις πολιτιστικές, και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Εδώ και μερικά χρόνια το Μπάνσκο έχει μετατραπεί σε δημοφιλή χώρο των ξένων τουριστών. Ο βασικός όγκος τους προέρχεται από την Βρετανία, Ρωσία, Ανατολική Ευρώπη, αλλά και τα Βαλκάνια. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και τους σκιέρ που έρχονται από χώρες με παράδοση στο άθλημα, όπως η Γαλλία. Αναμένεται, ότι τον φετινό χειμώνα ο αριθμός των ξένων τουριστών θα αυξηθεί κατά 30%, ξεπερνώντας τις 20 χιλ άτομα. Το Μπάνσκο διαθέτει 38 ξενοδοχεία, 5 κατασκηνώσεις, 18 σπίτια που νοικιάζονται σε τουρίστες και 64 δωμάτια. Ο συνολικός αριθμός των κλινών είναι 4421.

 

Το καινούργιο τελεφερίκ του Μπάνσκο, οι καινούργιες πίστες και τα λιφτ, τα μπαρ και τα σαλέ στο βουνό, σας προσφέρουν «αυστριακή» ποιότητα για το αγαπημένο σας σπορ και για τα διαλείμματα ξεκούρασης. Σας περιμένουν 35 χλμ πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας στο πιο μοντέρνο χιονοδρομικό κέντρο των Βαλκανίων . Όσοι θα θέλατε να μάθετε σκι θα το φροντίσουν εκπαιδευμένοι σκιερ. Υπάρχουν κάρτες, εξοπλισμός, ελληνόφωνοι δάσκαλοι .Στο διπλανό χωριό Ντομπρίνιστε υπάρχουν θερμά λουτρά, ευκαιρία για λίγη λουτροθεραπεία και χαλάρωση. Στο Μπάνσκο μας περιμένουν πισίνες, σάουνες, μασάζ, αίθουσες γυμναστικής, μπαρ και καφετέριες, ντίσκο και πάνω από 100 γραφικές ταβέρνες, οι περισσότερες με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Είναι και το Κυριακάτικο υπαίθριο παζάρι, ανελλιπώς και παντός καιρού, για περίπατο ή ακόμα και για αγορές. Μαγαζιά με σουβενίρ, με εξοπλισμό σκι αλλά και ρούχα με είδη σπορ.

 

Μοναστήρι της Ρίλα
Το μοναστήρι της Ρίλα είναι το λαμπρότερο βουλγαρικό μοναστήρι, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς. Είναι μόνο 100 χιλιόμετρα μακριά από το Μπάνσκο. Επίσης είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό μοναστήρι στην Ανατολική Ευρώπη και οι πολυάριθμες ομάδες Βούλγαρων και ξένων τουριστών θαυμάζουν το μεγαλείο της καθημερινά.

 

Melnik
Η μικρότερη πόλη της Βουλγαρίας, αλλά το πιο σημαντικό μνημείο της βουλγαρικής κουλτούρας από το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, βρίσκεται μόλις 70 χλμ, ή 1 ώρα με το αυτοκίνητο από το Μπάνσκο. Το Melnik είναι γνωστό για την συναρπαστική αρχιτεκτονική του, τα σπίτια φαίνεται να σκαρφαλώνουν στους βράχους, όπως τα πουλιά, με υπέροχο κρασί, ένα δώρο από τους θεούς, το οποίο φυλάσσεται σε αποθήκες, μέσα στους γκρεμούς. Μόνο 6 χλμ από το Μέλνικ βρίσκεται το μοναστήρι Rochenski, φυσικό αξιοθέατο πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας. Μόνο 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Μπάνσκο, μπορείτε να φτάσετε στο χωριό Μπελίτσα το οποίο φημίζεται για τις αρκούδες που χορεύουν. Για τους λάτρεις κυνηγιού και ψαριών μπορούν να επισκεφθούν πολλά σημεία κατάλληλα για ψάρεμα και κυνήγι.

Φεστιβάλ τζαζ του Μπάνσκο
Το φεστιβάλ Jazz του Μπάνσκο είναι ένα παραδοσιακό πανηγύρι συγκέντρωσης πολλών εθνικών και διεθνών συγκροτημάτων και τραγουδιστών. Της ωραίες νύχτες του Αυγούστου, ακριβώς κάτω από τα αστέρια του ουρανού Πιρίν, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη μαρμέλαδα. Για μια ολόκληρη εβδομάδα χιλιάδες θαυμαστές και επισκέπτες από όλη την χώρα μαζεύονται για να ακούσουν τα αγαπημένα τραγούδια τους και να αισθάνονται το άρωμα των λουλουδιών και των πεύκων, που μεταφέρει την αύρα του βουνού. Στο χωριό Ognjanovo 10 χλμ μακριά από το Μπάνσκο, υπάρχουν δύο πισίνες με ζεστό νερό, όπου η μία είναι ολυμπιακών διαστάσεων. Στο χωριό Dobriniste μπορείτε να απολαύσετε τα θερμά νερά του χωριoύ.