Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Βουλγαρία: Αποστολή στην Ανταρκτική με 50% λιγότερη χρηματοδότηση

2010-11-20 19:34

 Ο προϋπολογισμός για τη φετινή βουλγαρική αποστολή στην Ανταρκτική έχει μειωθεί στα 100.000 ευρώ, (μείωση 50%), αλλά οι ερευνητές παρ΄όλα αυτά θα μεταβούν και η βουλγαρική πολική βάση δεν θα κλείσει, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής Χρίστο Πιμπίρεφ.

Ο κ. Πιμπίρεφ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του διαχειριστικού συμβουλίου του Βουλγαρικού Ινστιτούτου Ανταρκτικής συναντήθηκε, σήμερα, με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος τού παρέδωσε τη σημαία της Βουλγαρίας στη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής, πριν από την αναχώρηση της 19ης αποστολής για τη νήσο Λίβινγκστον της Ανταρκτικής.

«Πρόκειται να ζήσουμε σε ακραίες συνθήκες. Έχουμε δεσμευθεί προς τη διεθνή κοινότητα και προς τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ και θα ήταν έγκλημα να έκλεινε η βάση», τόνισε ο Βούλγαρος ερευνητής και σχολίασε ότι με 100.000 ευρώ (200.000 λέβα) δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα παραπάνω από ένα καλό αυτοκίνητο.

Λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης, τα μέλη της αποστολής μειώθηκαν στα 17, από 34 και η πρώτη ομάδα αναχωρεί αύριο. Ο επικεφαλής της αποστολής τόνισε, ότι πρέπει να περικόψουν ακόμη και τα έξοδα για τη σίτισή τους.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.