Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Τα Νέα Ελληνικά στη Βουλγαρική Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

2010-10-24 14:24

 

Ανταποκρινόμενα στο έντονο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας, αλλά και το γενικότερο ενδιαφέρον για τη γνωριμία με τον πολιτισμό της γειτονικής Ελλάδας, πέντε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας έχουν καταρτίσει προγράμματα σπουδών, στα οποία περιλαμβάνεται η διδασκαλία των νέων ελληνικών : Το Πανεπιστήμιο της Σόφιας "Αγ. Κλήμης της Αχρίδας", το “Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο” της Σόφιας, το “Νοτιοδυτικό Πανεπιστήμιο Νεοφύτου Ρίλας" του Μπλαγκόεβγκραντ, το Πανεπιστήμιο "Αγ. Αγ.Κύριλλος και Μεθόδιος" του Βελίκο Τύρνοβο και το Πανεπιστήμιο “Παϊσιου Χιλανδαρινού” της Φιλιππούπολης.

Επιπλέον, τα νέα ελληνικά διδάσκονται ως ξένη γλώσσα στις εξής σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σόφιας: 12o Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης «Τσάρος Ιβαν Ασέν ΙΙ», Εθνικό Λύκειο Αρχαίων Γλωσσών και Πολιτισμών «Κωνσταντίνος - Κύριλλος Φιλόσοφος»Σχολείο «Balkanika». Επίσης, νέα ελληνικά διδάσκονται και στο σχολείο «Αγ. Αγ. Κύριλλος και Μεθόδιος» της Φιλιππούπολης.

Τέλος, το Τμήμα Εκμάθησης Γλωσσών του Πανεπιστημίου Σόφιας προσφέρει προγράμματα εκμάθησης των νέων ελληνικών, τόσο για φοιτητές και μέλη της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και για ιδιώτες. Το εν λόγω Τμήμα είναι εξουσιοδοτημένο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη να διεξάγει τις εξετάσεις για την πιστοποίηση ελληνομάθειας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.