Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Τα Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα οι καλύτεροι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί

2010-12-02 03:55

 Τα Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα ειδικά αυτόν τον καιροί που έχει και χιόνι, θεωρούνται απο τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς, οι οποίοι μέχρι κια τις αρχές Γενάρη έχουν ήδη από 90% έως και 99% πληρότητα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ωραίες μέρες εκτός των γιορτών και τα χιονοδρομικά μας κέντρα, θεωρούνται από τα καλύτερα της Ευρώπης.

 

 ΒΙΓΛΑ - ΠΙΣΟΔΕΡΙ, χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας

  Στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19 χλμ δυτικά από τη πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο 1600- 1900 μ. σχηματίζεται αυχένας, όπου   είναι η διάβαση Βίγλας - Πισοδεριου. Στην θαυμάσια αυτή τοποθεσία, μέσα σε ένα υπέροχο δάσος από οξιές, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα      της Ελλάδας.
  Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη και να καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Υπάρχουν 10    πίστες ολυμπιακών προδιαγραφών ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις κατηγορίες των skier αλλά και των snowboarder.

Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν 5 αναβατήρες, 3 συρόμενοι και 2 εναέριοι ώστε να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η πανοραμική θέα της Πρέσπας από τις κορυφές των πιστών είναι μαγευτική, γιατί συνδυάζεται με τη θεά των γύρω χιονισμένων βουνοκορφών.

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ, χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας 

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της αθάνατης Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.
Λειτουργούν 2 συρόμενοι αναβατήρες και ένας για αρχαρίους στην θέση Μπαλντούμα. Οι αναβατήρες αυτοί οι πρώτος με το όνομα Μιγδάνης μήκους 800 μ. σε υψόμετρο 1810 - 2034 μ. και ο δεύτερος με το όνομα Τυμφαία μήκους 980 μ. σε υψόμετρο 1774 - 2040 δίνουν νέες προοπτικές και δυνατότητες στο χιονοδρομικό κέντρο ανεβάζοντας την δυναμικότητα του και κατατάσσοντας το στα πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα. Όλοι οι αναβατήρες εξυπηρετούν πίστες διαφόρων δυσκολιών και κλίσεων συνολικού μήκους 22 Km, που δεν έχουν δεχθεί εξωτερικές παρεμβάσεις, έχουν διατηρήσει την φυσική ομορφιά και αποτελούν το μεγάλο πλεονέκτημα της Βασιλίτσας.
Δύο πίστες του κέντρου έχουν χαρακτηρισθεί από την F.I.S Ολυμπιακών προδιαγραφών, πίστα Δίας (στον διθέσιο) μήκους: 1000 μ. - υψομετρικής διαφοράς 289 μ. (1814 -2103) GS - SL και πίστα Τυμφαία α) μήκους: 760 μ. υψομετρικής διαφοράς 254 μ. (1780 -2034) και β) μήκους 950 μ. υψομετρικής διαφοράς 290 μ.(1744 -2034).
Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ Τηλ.: 24620.84.850


ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου

Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στη θέση «Παπα-χωράφι», στα όρια των νομών Πιερίας - Ημαθίας - Κοζάνης, στο ιδιόκτητο δάσος Ελατοχωρίου, σε υψόμετρο βάσης 1400μ. και κορυφής (πρώτο Lift) 1700 μ., στη θέση «Λιθαρίστρα», με προοπτική να φτάσει στη θέση «Θωμά Ράχη», σε υψόμετρο 2054 μ. Απέχει 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης και 8 χιλιόμετρα από το Ελατοχώρι.
Διαθέτει ένα διθέσιο εναέριο αναβατήρα μήκους 1287 μέτρων, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 1200 ατόμων ανά ώρα, ένα baby lift μήκους 130 μέτρων, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 600 ατόμων ανά ώρα. 
Λειτουργεί μία κεντρική πίστα μήκους 1500 μέτρων, χαρακτηρισμένη «κόκκινη», μία περιφερειακή πίστα μήκους 2000 μέτρων με μέση κλήση 15%, χαρακτηρισμένη «πράσινη» και μία πίστα αρχαρίων μήκους 250 μέτρων, χαρακτηρισμένη «πράσινη».
Διαθέτει επίσης κατάστημα ενοικίασης σκι, snowboard, ειδών ένδυσης και εξοπλισμού.
Πληροφορίες: Τηλ.: 23510.82.994, Fax: 23510.82.993

ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ, χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν

Το χιονοδρομικό κέντρο Καΐμακτσαλάν είναι το κέντρο με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα ενώ στην κορυφή του, σε υψόμετρο 2.524 μ. υπάρχει ένα μοναδικό σε ομορφιά εκκλησάκι.
Το Καΐμακτσαλάν θεωρείται ως «η Αράχοβα του Βορρά» λόγω των παραδοσιακών, γραφικών οικισμών οι οποίοι υπάρχουν στην περιοχή και συγκεντρώνουν όλη την κοσμική, βόρεια Ελλάδα. 
Με μακριές και φαρδιές πίστες, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, θεωρείται ως το ιδανικό κέντρο για βελτίωση τεχνικής και διαδρομές σε απάτητο χιόνι.
Το κέντρο διαθέτει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, δύο σχολές ski και snowboard, ενοικιάσεις snowmobile, ενοικιαζόμενα δωμάτια πολυτελείας, εστιατόριο, καφέ, bar, snowbar σε υψόμετρο 2.069m καθώς και πολλές δυνατότητες υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Η εγκατάσταση τεχνητής χιόνωσης προσφέρει κάλυψη με τεχνητό χιόνι των πιστών του αναβατήρα "ΜΕΤΕΡΙΖΙ" και των πιστών όπου βρίσκονται οι σχολές σκι και οι αναβατήρες των αρχαρίων μπροστά από το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου. Επίσης καλύπτεται η πίστα πρόσβασης από το τέλος του συρόμενου αναβατήρα "ΜΕΤΕΡΙΖΙ" προς την αφετηρία του εναέριου διθέσιου αναβατήρα.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στη ΒΔ πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο 1700μ. (Ξερόκαμπος) έως 2.340μ. (Νεραϊδόραχη).
Λειτουργεί από το 1988 και διαθέτει:
7 αναβατήρες, 12 πίστες, άνετους χώρους στάθμευσης, καφετέριες, εστιατόρια, κατάστημα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού σκι, σχολή σκι και σταθμό Α' Βοηθειών.
Απέχει 14 χλμ. από τα Καλάβρυτα και μόλις 203 χλμ από την Αθήνα.
Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά, κατά την χειμερινή περίοδο (από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο) από τις 09:00 έως τις 16:00.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου (Βελούχι)

Σ' ένα οροπέδιο του Βελουχιού, σε υψόμετρο 1840 μ. στη θέση "Διαβολότοπος", βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, που απέχει 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου. Δημιουργήθηκε το 1974 και από τότε διαρκώς βελτιώνεται.
Διαθέτει 10 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας κυμαινόμενης υψομετρικής διαφοράς από 1800-2040μ., 7 αναβατήρες (3 συρόμενους, 4 εναέριους), με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.150 ατόμων/ώρα, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι και μηχανοκίνητων έλκηθρων, σχολή σκι. 
Επίσης, λειτουργούν Σαλέ φιλοξενίας 100 ατόμων, εστιατόριο, καφετέρια, μπαρ και πρώτες βοήθειες στις πίστες.
Από τους αναβατήρες έχεις υπέροχη θέα προς την πόλη, τα βουνά της περιοχής, αλλά και όλης της Κεντρικής Ελλάδας.
Πληροφορίες: Τηλ: 22370.23.506 - 22370.21.111 -2 

ΛΑΪΛΙΑΣ, χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά

Μέσα σε δάσος από οξυές και πεύκα, σε υψόμετρο 1600μ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο τον Λαϊλιά, δημιούργημα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Σερρών.
Απέχει από την πόλη των Σερρών είκοσι επτά (27) χιλ. και ο δρόμος που το συνδέει με την πόλη είναι ασφαλτοστρωμένος και εκχιονίζεται καθημερινά, στις περιόδους των χιονοπτώσεων. 
Διαθέτει μιά βασική χιονοδρομική πίστα συνολικού μήκους χιλίων (1000) μ. και πλάτους 60 μ. η οποία εξυπηρετείται απο ένα συρόμενο χιονοδρομικό αναβατήρα, μήκους 850 μ,που μπορεί να μεταφέρει επτακόσια (700) άτομα την ώρα. 
Τελευταία, έγινε επέκταση του αναβατήρα αυτού κατά άλλα 200 μ, ώστε να φθάνει μέχρι την κορυφή τον βουνού (υψόμετρο 1850 μ.). Υπάρχει ένας ακόμη μικρός συρόμενος αναβατήρας, μήκους 200 μ για αρχάριους. Στην αφετηρία της πίστας γίνονται ενοικιάσεις σύνεργων του σκι για τους μη οργανωμένους ερασιτέχνες. Για τους αρχάριους λειτονργούν στο χιονοδρομικό κέντρο ιδιωτικές Σχολές εκμάθησης της τεχνικής του σκι, στην οποία διδάσκουν έμπειροι καθηγητές. 
Με φωτισμό που έχει τοποθετηθεί στην πίστα, προσφέρεται και για νυκτερινό σκι. Η θέα των σκιερ, στη φωτιζόμενη πίστα, μέσα στο δάσος οξυάς και έλατου, είναι φαντασμαγορική. 
Στο τέρμα της χιονοδρομικής πίστας υπάρχει και λειτουργεί ένα ωραιότατο σύγχρονο χιονοδρομικό περίπτερο "ΣΑΛΕ", με εστιατόριο, αναψυκτήριο και κοιτώνες, που διαθέτει κεντρική θέρμανση. 
Χαρακτηρίζεται από πολύ καλή χιόνωση, που διαρκεί 3 1/2 με 4 μήνες (τέλος Νοεμβρίου με μέσα Μαρτίου), η οποία σε συνδυασμό με την πολύ καλή κατάσταση των πιστών και την κατάφυτη περιοχή στην οποία βρίσκονται, δημιουργεί άριστες προϋποθέσεις προσέλκυσης του κόσμου, ενισχυομένου αυτού και από την εύκολη πρόσβαση, λόγω του πολύ καλού, βατού και σύντομου οδικού δικτύου.

ΜΑΙΝΑΛΟ, χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαίναλου βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου στο ομώνυμο βουνό (το οποίο έχει βραβευθεί διεθνώς για την φυσική του ομορφιά) και συγκεκριμένα στην περιοχή Οστρακίνα. Απέχει 30 χλμ από την Τρίπολη και 162 χλμ από την Αθήνα και αποτελεί το πιο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο στην Αθήνα.
Παράλληλα έχει ήδη δημιουργηθεί ένα πάρκο για μηχανάκια ATV s (γουρούνες - snowmobiles). Το ειδικά διαμορφωμένο αυτό πάρκο βρίσκεται στην είσοδο του χιονοδρομικού κέντρου, πριν από το χώρο στάθμευσης των οχημάτων (parking) και αποτελεί πόλο έλξης ιδιαίτερα των επισκεπτών οποίοι ασχολούνται με τα μηχανοκίνητα σπόρ (αυτοκίνητα-μοτοσικλέτες)
Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχει Snowboard park , πίστα ειδικά διαμορφωμένη για Snow tubes , και προβλέπεται να λειτουργήσει η πρώτη πλαστική πίστα χιονοδρομίας. καθώς και ένα Snow bar στην πίστα Ερατώ σε ύψος 1600 μέτρων, ανάμεσα σε συστάδες ελάτων το οποίο έχει πανοραμική θέα.
Πίστες: ΠΑΝ 650μ. - ΑΛΕΞΙΑ 650μ. - ΕΡΑΤΩ 2500μ. - ΠΟΛΥΒΙΟΣ 800μ. - ΚΑΛΛΙΣΤΩ 800μ. - ΑΝΥΤΗ 350μ. - ΠΙΤΥΣ 130μ. - ΑΓΝΩ 100μ.

ΜΕΤΣΟΒΟ, χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου, Πολιτσιές, Προφήτης Ηλίας 

Το Μέτσοβο αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους φίλους του σκι και δεν συγκαταλέγεται σε όλους τουριστικούς οδηγούς ως ένα από τα πολλά ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα, είναι ένα από τα ομορφότερα, με άγριο ορεινό τοπίο και απαιτητικές πίστες. Μεγάλο του πλεονέκτημά είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κωμόπολη του Μετσόβου.
Η πρόσβαση τους χειμερινούς μήνες είναι δύσκολη αλλά με την συνεχή φροντίδα των εκχιονιστικών μηχανημάτων, ο δρόμος της "Κατάρας" παραμένει σχεδόν πάντα ανοικτός.
Οι επιλογές για διαμονή και φαγητό είναι αρκετές, κυρίως στο Μέτσοβο και τα γύρω χωριά.
Υπάρχουν ακόμη καταστήματα ενοικίασης του απαραίτητου εξοπλισμού.
Χιονοδρομικό Κέντρο: 26560.41.095

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, Κελλάρια, Φτερόλακκα, Γεροντόβραχος

Τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού παραμένουν τα καλύτερα οργανωμένα και εξοπλισμένα της χώρας και με πολλές δυνατότητες για ενδιαφέρουσες καταβάσεις εκτός πίστας. Αποτελούν ακόμα μια προωθημένη αφετηρία για διασχίσεις με ορειβατικά σκι.
Το χιονοδρομικό κέντρο στα Κελλάρια και τη Φτερόλακκα είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο της χώρας μας.
Το χιονοδρομικό ανανεώνεται διαρκώς μέχρι σήμερα και σε συνδυασμό με το γεγονός της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα το κάνει ιδιαιτέρως προσιτό στους φίλους του σκι που εξορμούν τα σαββατοκύριακα από την Αθήνα. Κατά την διάρκεια του Χειμώνα οι πλαγιές και τα σαλέ του Παρνασσού είναι τόπος συνάντησης πολλών επωνύμων.
Εκτός από τα γνωστά χιονοδρομικά των Κελαριών και της Φτερόλακκας λειτουργεί ένα ακόμα στη βορειοανατολική πλευρά του Γεροντόβραχου (του Αθηναϊκού Ομίλου Φίλων του Σκι).

ΠΕΡΤΟΥΛΙ, χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου

Σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και 20 χλμ. από την Πύλη βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου.
Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελείται από τρεις πίστες και τρεις αναβατήρες. 
Μία πίστα κόκκινη μήκους 1.500 μ, μία μπλε μήκους 400μ και μία πράσινη εκπαιδευτική μήκους 80 μ. Υπάρχει ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας μήκους 1.170 μ, ένας συρόμενος μήκους 350 μ. και ένα μπέιμπι λίφτ μήκους 60 μ.
Ο εναέριος αναβατήρας λειτουργεί και για περιήγηση. Ακόμη υπάρχουν και δύο μηχανήματα επίστρωσης χιονιού (ρατράκ). Για όσους δεν έχουν εξοπλισμό του σκι, υπάρχουν τέσσερα καταστήματα ενοικιάσεως. Υπάρχουν δύο σαλέ, ένα στην βάση και ένα μικρό στην κορυφή του χιονοδρομικού.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού διεξάγονται βραδιές νυχτερινού σκι.
Υπάρχει μεγάλος και άνετος χώρος πάρκινγκ στη βάση του χιονοδρομικού και η πρόσβαση είναι ασφαλής και άνετη χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Το χιονοδρομικό λειτουργεί καθημερινά από 1/12/εως 31/3.
Πληροφορίες: Τηλ: 24340.91.382 - 24340.91.293 - Fax: 24340.91.297

ΠΗΛΙΟ, χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, Αγριόλευκες

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου βρίσκεται στη κορυφή «Αγριόλευκες» του όρους Πήλιο του Νομού Μαγνησίας. 
Το Πήλιο, αποτελεί έναν εξαίρετης φυσικής ομορφιάς ορεινό όγκο, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών κι επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους....

ΣΕΛΙ, χιονοδρομικό κέντρο Σελίου


Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, είναι το πρώτο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο της χώρας. Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες. Βρίσκεται στη Νοτιοδυτική πλευρά του Βερμίου σε υψόμετρο 1520 μέτρων και 1900 μέτρα η κορυφή. Το 1955 τοποθετείται ο πρώτος αναβατήρας (εναέρια καρέκλα μήκους 750 μ. και το έτος 1968 επεκτάθηκε κατά 500 μ. φτάνοντας στα 1250 μ.)

3 - 5 ΠΗΓΑΔΙΑ, χιονοδρομικό κέντρο 3 - 5 Πηγάδια

Το χιονοδρομικό κέντρο "3-5 Πηγάδια" βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον σε υψόμετρο 1430-2005 μ.
Απέχει 17χλμ. από την πόλη της Νάουσας και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοικτός κατά την χειμερινή περίοδο.
Οι χιονοδρομικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, ικανοποιούν τις απαιτήσεις για αθλητική αλλά και τουριστική χιονοδρομία.
Με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το μοναδικό στην Ελλάδα, εξασφαλίζεται άριστη ποιότητα χιονιού σ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Πληροφορίες: Τηλ: 23320.44.981 -5 - Fax: 23320.44.981 -5

ΦΑΛΑΚΡΟ, χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού

Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού είναι ένα από τα πολλά της Βορείου Ελλάδας. Δημιουργήθηκε στις πλαγιές του Φαλακρού Όρους του νομού Δράμας και σε υψόμετρο 1720μ., στην περιοχή Άγιο Πνεύμα. Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού είναι το βορειότερο της χώρας, με πλεονέκτημα να έχει την μακρύτερη χιονοδρομική περίοδο, αν και αυτό εξαρτάται, κάθε φορά, από τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες. Είναι αρκετά οργανωμένο και με εγκαταστάσεις που συνεχώς εκσυγχρονίζονται και αναπτύσονται. 
Το χιονοδρομικό διαθέτει 16 πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας και 8 αναβατήρες (4 συρόμενους, 2 εναέριους, 2 baby lift). 
Λειτουργεί και η τετραθέσια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα μήκους 1500μ. η δεύτερη στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη σε μήκος. 
Λειτουργούν σχολές σκι, καταστήματα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, 2 Σαλέ για φαγητό και ύπνο και ετοιμάζεται και τρίτο. Υπάρχει, ακόμη, η δυνατότητα φιλοξενίας 80 ατόμων στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Δράμας αλλά και ξενοδοχεία στην γύρω περιοχή.