Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Πλαστικά θα είναι στο μέλλον τα επιβατικά αεροσκάφη

2010-11-07 18:43

 

Όλα τα μελλοντικά επιβατικά αεροσκάφη θα κατασκευάζονται από πλαστικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Boeing, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αναβάθμισης του κλασσικού 737. 


Από την επόμενη δεκαετία, τα μεταλλικά τμήματα του επιτυχημένου Boeing 737 θα αντικατασταθούν από σύνθετα υλικά, στα οποία συνδυάζονται πολυμερή με διαφορετικές ιδιότητες, δήλωσε στο BBC ο Αλαν Μάλαλι, ενόψει του αεροπορικού σόου του Φάρνμπορο που ξεκινά τη Δευτέρα. 

Όπως εξήγησε, τα σύνθετα υλικά δεν διαβρώνονται όπως το μέταλλο, μειώνουν τα έξοδα κατασκευής και συντήρησης και εξοικονομούν καύσιμα, δεδομένου ότι είναι πολύ ελαφρύτερο. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται και η εμβέλεια των αεροσκαφών. 

Το 787 Dreamliner, το νέο μοντέλο της Boeing που αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του το 2007, ήδη κατασκευάζεται με πλαστικά σύνθετα υλικά ενισχυμένα με ανθρακόνημα.

Στο κοντινό μέλλον, τα αεροπλάνα θα αποτελούνται κατά 50% από σύνθετα υλικά, προέβλεψε ο Μάλαλι. 

Εκτίμησε επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πλέον ανακάμψει από την ύφεση που ξεκίνησε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και πλέον είναι σε θέση να ανανεώσουν τους στόλους τους.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.