Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Μειώνεται το ποσοστό των καπνιστών στη Βουλγαρία

2010-10-25 16:41

 Μειώνεται το ποσοστό των καπνιστών στη Βουλγαρία, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρίας μάρκετινγκ «Noema».

Σε σχετική ανακοίνωσή του το βουλγαρικό Υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν έχουν καπνίσει τον τελευταίο μήνα. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το τελευταίο 12μηνο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό μη καπνιστών, τον τελευταίο μήνα, καταγράφηκε μεταξύ ανθρώπων με προβλήματα ακοής ή όρασης (ποσοστό περίπου 62%).

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει επαρκή πληροφόρηση για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος, ενώ μικρότερα ποσοστά γνώσης των συνεπειών του καπνίσματος καταγράφονται μεταξύ ανθρώπων που ζουν σε απομονωμένες περιοχές (74%) και μεταξύ μελών μειονοτικών ομάδων (72%).

Ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 60% δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, ενώ λίγο υψηλότερο (68%) είναι το ποσοστό στήριξης της οδηγίας για απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους εργασίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας διερευνήθηκε και η στάση των Βούλγαρων απέναντι σ' έναν «εχθρό» της υγείας- όταν καταναλώνεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες- το αλάτι. Ποσοστό άνω του 60% δήλωσε ότι γνωρίζει τις ενδεχόμενες συνέπειες από την υπερβολική χρήση αλατιού, ενώ το 22% δήλωσε πως γνωρίζει μεν ότι η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει συνέπειες, χωρίς όμως να γνωρίζει τους ακριβείς κινδύνους.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών, το 13,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει δοκιμάσει τέτοιου είδους ουσίες τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, ενώ το 89% τονίζει πως δεν πρόκειται ούτε τώρα ούτε στο μέλλον να κάνει χρήση ναρκωτικών.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.