Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Η πρώτη στη Βουλγαρία έκθεση μουσείου για παιδιά

2010-10-21 01:04

 Τα εγκαίνια της πρώτης ειδικής έκθεσης μουσείου, προσαρμοσμένης για παιδιά, θα γίνουν σήμερα στις 5 μ. μ., στο Ιστορικό Μουσείο της πόλης Μπλαγκόεβγκραντ, της Νοτιοδυτικής Βουλγαρίας.

Παιδιά από 3 έως 12 ετών θα μπουν στο ρόλο πραγματικών επιστημόνων – θα διεξάγουν αρχαιολογικές ανασκαφές, θα αναπλάθουν αντίγραφα κεραμικών αγγείων από τα προιστορικά χρόνια, θα παρακολουθούν και θα αναγνωρίζουν πτηνά και ζώα, θα είναι και αρχαιολόγοι και βιολόγοι παίζοντας, αλλά και στα σοβαρά.

Η έκθεση δημιουργήθηκε από μια ομάδα ειδικών του Τμήματος Αρχαιολογίας του Νέου Βουλγαρικού Πανεπιστημίου (Σόφια) και του Ιστορικού Μουσείου του Μπλαγκόεβγκραντ, σε συνεργασία με την Ένωση των Παιδικών Μουσείων της Ουάσινγκτον (ΗΠΑ), και το Ίδρυμα «Αμερική για τη Βουλγαρία».

Η έκθεση παρουσιάζει την αρχαιολογία και τη βιολογική ποικιλλία της περιοχής του Μπλαγκόεβγκραντ, και προσφέρει επιστημονικά στοιχεία και πληροφορίες με έναν προσιτό και ελκυστικό τρόπο, προσφέροντας στους μικρούς της επισκέπτες να λάβουν μέρος σε διάφορα παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Στη Βουλγαρία υπάρχουν πάνω από 300 μουσεία, που ασχολούνται με την έκθεση των ευρημάτων από διάφορους τομείς της επιστημονικής αναζήτησης. Πολύ λίγα από αυτά όμως, διαθέτουν την οικονομική και την τεχνική δυνατότητα να προσελκύουν τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά.

Αυτή η μοντέρνα μορφή ύπαρξης ειδικών εκθέσεων για παιδιά όχι μόνο τα εκπαιδεύει και τα διασκεδάζει με έναν διαφορετικό τρόπο. Είναι ελκυστική και για τους γονείς, οι οποίοι θα ανακαλύψουν ένα διαφορετικό πρόσωπο των μουσείων, έναν ικανοποιητικό τρόπο να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με τα παιδιά τους και νέες ευκαιρίες για την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους.

Οι προσπάθειες του Τμήματος Αρχαιολογίας του Νέου Βουλγαρικού Πανεπιστημίου (Σόφια), με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Αμερική για τη Βουλγαρία», αποσκοπούν ακριβώς στην εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων εργασίας με τα παιδιά και τις οικογένειές τους στα μουσεία της Βουλγαρίας.

Στο πρωταρχικό στάδιο του σχεδίου έως το 2012, παρόμοιοι εκπαιδευτικοί χώροι για τα παιδιά πρόκειται να δημιουργηθούν και σε άλλα μουσεία σε διάφορα σημεία της χώρας: στο Εθνικό Μουσείο «Η Γης και οι άνθρωποι» και το Εθνικό Φυσικο-Επιστημονικό Μουσείο στη Σόφια, στο Ιστορικό Μουσείο της πόλης Κιουστεντίλ, της Δυτικής Βουλγαρίας, και στον Εθνογραφικό-αρχιτεκτονικό χώρο «Έταρα» στην πόλη Γκάμπροβο, της Βόρειας Βουλγαρίας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.