Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Διαδήλωση αστυνομικών στη Βουλγαρία

2010-10-26 01:11

 

Βούλγαροι αστυνομικοί πραγματοποίησαν, χθες, συγκέντρωση στο κέντρο της Σόφιας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με αιτήματα την καταβολή αμοιβών για τις υπερωρίες, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τον καλύτερο τεχνικό εξοπλισμό τους.

«Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκφράζεται η δυσαρέσκεια για τη σημερινή κατάσταση και τη σημερινή ηγεσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, Μπλάγκοϊ Βάνκιν, σημειώνοντας ότι η αστυνομία περιμένει εδώ κι έναν χρόνο να αρχίσουν διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές, μέλη της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Αστυνομικών, κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Για μία ισχυρή αστυνομία στην υπηρεσία της κοινωνίας» και κατήγγειλαν ότι έχουν λιγότερα δικαιώματα σε σύγκριση με άλλους δημόσιους υπάλληλους.

Περισσότεροι από 50.000 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών δεν μπορούν να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους, επειδή δεν έχουν δικαίωμα σε συλλογική σύμβαση εργασίας, τόνισαν οι διαδηλωτές

«Μας έδωσαν ενημερωτικά φυλλάδια για το πώς θα εργαστούμε, όταν η Βουλγαρία θα ενταχθεί στη Συμφωνία Σένγκεν. Ποια Συμφωνία Σένγκεν, όταν οι στολές μας είναι σε κακή κατάσταση», είπαν ορισμένοι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τρουντ» της Σόφιας ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Εσωτερικών, Γκαλέντιν Γκρόζεφ, τόνισε ότι κύρια αιτήματα των αστυνομικών είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η διατήρηση των σημερινών όρων για τη συνταξιοδότηση.

Οι επικεφαλής της ομοσπονδίας ανήγγειλαν ότι προετοιμάζεται μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Νοεμβρίου, την ημέρα της αστυνομίας και ότι έως τότε θα πραγματοποιούν διαδηλώσεις έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχόλια

Ημερομηνία: 2010-10-26

Από: timotheos

Θέμα: astinomikoi

endiaferon