Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Βουλγαρία: Iδρυση Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας της Aυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη ΝΑ Ευρώπη

2010-10-26 01:03

 

Η βουλγαρική κυβέρνηση υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την UNESCO στο Παρίσι για την ίδρυση στη Σόφια Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας της 'Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη ΝΑ Ευρώπη.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού Βέζντι Ρασίντοφ και η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα.
Το βουλγαρικό κέντρο είναι το πρώτο στην Ευρώπη και θα ασχολείται με τη διατήρηση φολκλορικών παραδόσεων στις χώρες της περιοχής και με κατάρτιση στελεχών.
Η κα Μπόκοβα δήλωσε ότι η συμφωνία αποδεικνύει ότι η Βουλγαρία παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή.
Ο κ. Ρασίντοφ μετέφερε στην κα Μπόκοβα χαιρετισμούς του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι κκ Μπορίσοφ και Ερντογάν ζήτησαν να συμπεριληφθούν στη λίστα μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δύο μνημεία, το τζαμί «Cumaya» στη βουλγαρική πόλη Πλόβντιφ και η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη.
Η κα Μπόκοβα χαιρέτησε την πρόταση και είπε ότι άλλες χώρες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα Βουλγαρίας-Τουρκίας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.