Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Βουλγαρία: 26 τραυματίες από σύγκρουση τρένων

2010-10-22 22:13

 

 

Εικοσιέξι τουλάχιστον άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση δύο τρένων, τη Δευτέρα 04/10/2010, δυτικά της Σόφιας.

Διεθνής επιβατική αμαξοστοιχία, στην οποία επέβαιναν 90 άτομα και εκτελούσε το δρομολόγιο Βελιγράδι-Σόφια, συγκρούσθηκε μετωπικά με βουλγαρικό υπηρεσιακό τρένο, μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Ντραγκόμαν και Ντραγκόιλ.
Η ζωή των περισσοτέρων τραυματιών είναι εκτός κινδύνου, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό Υπουργείο Υγείας.
"Το δυστύχημα οφείλεται πιθανότατα σε σφάλμα των υπευθύνων των σταθμών Ντραγκόιλ και Ντραγκομάν ανάμεσα στους οποίους σημειώθηκε η σύγκρουση", εξήγησε ο υφυπουργόςΕσωτερικών, Βεσελίν Βουτσόφ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας, Αλεξάντερ Τσβετκόφ, ο οποίος έφτασε αμέσως στο σημείο της σύγκρουσης, την ευθύνη για το δυστύχημα έχει και ο οδηγός τρίτου τρένου, το οποίο πέρασε χωρίς άδεια, μερικά λεπτά πριν από το δυστύχημα, από την ίδια γραμμή, με συνέπεια να διαταραχτεί η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αυτόματης διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε ότι ο οδηγός του ενός τρένου ενημερώθηκε για τον κίνδυνο μερικά δευτερόλεπτα, πριν από τη σύγκρουση και κατάφερε να σταματήσει την αμαξοστοιχία, με συνέπεια να μειωθεί η ισχύς της μετωπικής σύγκρουσης.
Είκοσι τρία άτομα με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και σε διάφορα άλλα μέλη του σώματος, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Πιρογκόφ" στη Σόφια, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Πέντε από τους τραυματίες είναι Σέρβοι πολίτες, διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου της Σόφιας.
Στο δεύτερο τρένο επέβαιναν τα μέλη του προσωπικού του μεθοριακού σταθμού Ντραγκομάν.
Οι βουλγαρικοί σιδηρόδρομοι στερούνται σύγχρονου εξοπλισμού και χρηματικών πόρων.
Τα καλώδια σηματοδότησης ανάμεσα στους σταθμούς αποτελούν συχνά στόχο κλεφτών, οι οποίοι αφαιρούν τα χάλκινα καλώδια για να τα πωλήσουν.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.