Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Βουλγαρία: Διαγραφή 1.000 επιχειρήσεων από το τεχνικό επιμελητήριο

2010-10-26 17:06

 Τη διαγραφή 1.000 επιχειρήσεων από τα μητρώα του τεχνικού επιμελητηρίου της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του φορέα, Σβέτοσλαβ Γκλόσοφ, προσθέτοντας ότι περίπου τα 2/3 του συνόλου των επιχειρήσεων, δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της κατασκευής οικιστικών ακινήτων.

Οι περισσότερες δε, από τις επιχειρήσεις που διεγράφησαν από τον κατασκευαστικό «χάρτη», είχαν ως έδρα και βασικό αντικείμενο δραστηριοποίησης, την αγορά της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Γκλόσοφ διευκρίνισε ότι η διαγραφή των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε, διότι οι επιχειρήσεις δεν ήταν σε θέση να κάνουν την ετήσια ταυτοποίησή τους, προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα στο μητρώο του επιμελητηρίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι στο επιμελητήριο είναι, συνολικά, εγγεγραμμένες 4.072 επιχειρήσεις.

Πρόκειται, πρόσθεσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, για μια προσπάθεια της διοίκησης να προβεί σε εκκαθάριση του μητρώου, επειδή, από το 2006 μέχρι το 2008, καταγράφηκαν «περιπτώσεις» εταιριών που ενεγράφησαν στο μητρώο, ωστόσο, δεν είχαν, καμία σχέση με τον κλάδο.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2008 και του 2009, περίπου 263.000 άτομα εργάζονταν στον κλάδο των κατασκευών, ενώ, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ο αριθμός τους μειώθηκε σε 142.000. Οι εργαζόμενοι που έχουν την αρνητική πρωτιά στις απολύσεις, είναι όσοι δεν διαθέτουν εξειδίκευση, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία του κατασκευαστικού επιμελητηρίου.

Ο κ. Γκλόσοφ επισήμανε ότι την άνοιξη του 2011 θα υπάρξει έστω και μικρή ανάκαμψη για τον κλάδο των κατασκευών. Το 2010, ο όγκος των κατασκευών θα σημειώσει μείωση 20% (σε ετήσια βάση), ενώ το 2009 η πτώση του όγκου διαμορφώθηκε σε 68%, έναντι του 2008.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου των κατασκευών εμφανίζονται αισιόδοξοι ως προς την εισροή ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία θα μπορέσουν να απορροφήσουν για την υλοποίηση έργων υποδομών, όπως μεταφορών, ενεργειακών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το επιμελητήριο, ακόμη και το έργο του δεύτερου πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε» εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 150.000 θέσεις εργασίας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.