Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

ΟΣΕ: Κοσμογονία αλλαγών, κόβονται σχεδόν όλες οι περιφερειακές γραμμές!

2010-12-05 23:42

 

Κοσμογονία αλλαγών έρχεται στον ΟΣΕ με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών. Οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές ενώ η «μπάλα» θα πάρει και τις τιμές των εισιτηρίων που θα γίνουν ακριβότερα έως και 50%.

Οι καταργήσεις γραμμών πολλές και οι μετατάξεις προσωπικού χιλιάδες. Πρόκειται ίσως για το πιο οργανωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης δημόσιου οργανισμού που έχει γίνει ποτε. Τα αποτελέσματα πρέπει να είναι ορατά τους αμέσως επόμενους μήνες ειδάλλως ο ΟΣΕ απειλείται ακόμα και με κλείσιμο.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΖΗΜΙΟΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
Δυστυχώς οι τελευταίες δεκαετίας απογύμνωσαν τον ΟΣΕ και ουσιαστικά παρήκμασε σχεδόν σε όλα του τα δρομολόγια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την στροφή του κόσμου σε άλλα μέσα ενώ ο ΟΣΕ είχε την μία ζημιογόνα χρονιά μετά την άλλη.

Με την επιβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα αυτό ουσιαστικά αναγκαστικά θα πάψει και σε λειτουργία θα παραμείνουν γραμμές οι οποίες θα μπορούν να ανταπεξέλθουν τουλάχιστον στα λειτουργικά τους έξοδα.

Οι γραμμές οι οποίες θα πάψουν να λειτουργούν από 31 Ιανουαρίου 2011 είναι οι παρακάτω:

  • Θεσσαλονίκη-Σέρρες

  • Όλα τα δρομολόγια στη Δυτική Μακεδονία

  • Λοιπές τοπικές διαδρομές στη Βόρεια Ελλάδα (Κούλατα- Ειδομένη- Πύθιο)

  • Όλα τα δρομολόγια της Πελοποννήσου (εκτός από τα τουριστικά).

Οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων δεν είναι ακόμα γνωστές όμως υπάρχει η πιθανότητα για αυτές τις γραμμές αν θέλουν να λειτουργήσουν να γίνει με το καθεστώς της επιδότησης της άγονης γραμμής ή το κόστος να μετακυλιστεί στις τοπικές Περιφέρειες.

Τα δρομολόγια που παραμένουν και δεν έχουν καμία αλλαγή είναι αυτά στον άξονα Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης- Ευζώνων και επίσης παραμένουν τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών, τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, καθώς και τα τουριστικά δρομολόγια της Πελοποννήσου που είναι Ολυμπία-Κατάκολο και Διακοφτό- Καλάβρυτα. Δεν επηρεάζονται επίσης όλα τα εμπορευματικά δρομολόγια.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Για τα εναπομείναντα δρομολόγια οι αυξήσεις αναμένεται να φτάσουν ακόμα και το 50% και να πλησιάσουν στο 80% της αντίστοιχης τιμής των ΚΤΕΛ. Οι αυξήσεις αναμένεται να επηρεάσουν και τον Προαστιακό καθώς τα εισιτήρια θα αυξηθούν και εκεί στο δρομολόγια του Κιάτου μέχρι και κατά 50% ενώ με το ίδιο ποσοστό αναμένεται να αυξηθούν και τα δρομολόγια της Χαλκίδας. Οι υπάλληλοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου από τον ΟΣΕ προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου υπολογίζονται σε 2.350 και αυτό θα γίνει από τις αρχές του 2011.

Σε αυτά που προβλέπονται επίσης για τους εργαζομένους είναι η κατάργηση όλων των ισχυουσών συλλογικών συμβάσεων. Μάλιστα, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάλεσε τους συνδικαλιστές να ξεκινήσουν την Τρίτη διαπραγματεύσεις για νέες συλλογικές συμβάσεις από μηδενική βάση.

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.