Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Νέα εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Βουλγαρία

2010-11-27 16:38

Τουλάχιστον 11 περιφερειακές εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet και καλωδιακής τηλεόρασης που λειτουργούν στους 40 νομούς της Βουλγαρίας και εξυπηρετούν 110 πόλεις και χωριά θα συγχωνευθούν σε μία εταιρία, που θα ονομάζεται “Bulgarian Telecom and Television” (BTT).

Οι εταιρείες που θα συμπεριληφθούν στη νέα εκμετάλλευση είναι οι Networks Bulgaria, Digital Communications, Escom, Icon, Telnet, CTV, Balchik Net, Optinet, Diana Cable TV, Powernet και BOL.bg. Η νέα εταιρία ανακοίνωσε ότι θα παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερους από 150.000 χρήστες στα σημεία που εξυπηρετεί και θα καλύπτει περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.

Η συγχώνευση που θα πραγματοποιηθεί είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στη Βουλγαρία όσον αφορά τον αριθμό των εταιρειών που θα συμπεριληφθούν. Ο κύριος στόχος είναι η επέκταση του δικτύου μέχρι να επιτευχθεί πλήρης κάλυψη ολόκληρης της χώρας. Η BTT έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει το δικό της εταιρικό προφίλ και σήμα και θα εργαστεί για την έναρξη παροχής νέων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων νέων τεχνολογιών όπως 4G για τη σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Powernet, Ντίμιταρ Hinkov, θα διοριστεί Διευθύνων Σύμβουλος της BTT, ενώ ο Emilian Dikov, ο διευθυντής της Networks Bulgaria, θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η συγχώνευση έρχεται δύο μήνες μετά τη ξαφνική κίνηση της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας, της Mobiltel, να εξαγοράσει δύο από τους μεγαλύτερους εναλλακτικούς παρόχους Internet και IP-based υπηρεσιών, τους Megalan Network και Spectrum Net.

Στον τομέα παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών, η BTT θα πρέπει κυρίως να ανταγωνισθεί τις δορυφορικές πλατφόρμες Bulsatcom, Total TV και Vivacom TV, καθώς και την καλωδιακή Blizoo.