Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Ιατρικό Πανεπιστήμιο(VMI)

2010-10-18 22:26

 

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Πλόβντιβ, πιο δημοφιλής μέχρι πρόσφατα με την ονομασία VMI ( Ανώτερο Ιατρικό Ινστιτούτο).

Το VMI έχει τέσσερα τμήματα:

– Ιατρικής

– Οδοντιατρικής

– Φαρμακευτικής

– Δημόσιας Υγείας

Οι σπουδές Ιατρικής διαρκούν 6 χρόνια.Τα δίδακτρα είναι 6000 EUR το χρόνο και πληρώνονται σε δύο δόσεις. Περιλαμβάνει κατάρτιση σε προκλινικές και κλινικές ιατρικές ειδικότητες και ένα έτος υπηρεσίας.Των βασικών και ειδικών ιατρικά μαθήματα διδάσκονται με μια λογική αλληλουχία και σύνδεση.Κατάρτισης γίνεται σύμφωνα με τις τρέχουσες απαιτήσεις για την τριτοβάθμια ιατρική εκπαίδευση. Η παρουσία των καθηγητών με πολυετή επαγγελματική, επιστημονική και παιδαγωγική εμπειρία, καθώς και σύγχρονες εγκαταστάσεις αποτελούν προϋπόθεση για την άριστη θεωρητικών γνώσσεων και πρακτικών ανάπτυξης δεξιοτήτων με σκοπό την ολοκλήρωσή της VMI - Plovdiv γιατρούς.

Υπαρχουν δυο προγραμματα σπουδων Αγγλικο και Βουλγαρικο .Οι 6-ετη σπουδες στα Αγγλικα δινουν τη δυνατοτητα εγγραφης κατευθειαν στην Ιατρικη σχολη.
Το προγραμμα αυτο ειναι για υποψηφιους οι οποιοι κατεχουν αριστα την Αγγλικη γλωσσα και οι οποιοι πρεπει να προσκομησουν διπλωμα(FCE , CAE , CPE , TOFEL) ή καποιου αλλου διπλωματος Αγγλικης γλωσσας ή μετα απο τη διεκπερωσει τεστ.

Μετα την 6-ετη φοιτηση στην Ιατρικη σχολη οι φοιτητες αποφοιτουν με πτυχιο MASTER και επαγγελματικο χαρακτηρισμο Ιατρος που τους δεινει το δικαιωμα αναγνωρισεις
και επαγγελματικης σταδιοδρομιας στις χωρες της Ε.Ε.

Το προγραμμα σπουδων ειναι 6 ετη και αποτελειται απο 10 εξαμηνα και 1 χρονο κλινικης πρακτικης.Το προγραμμα σπουδων στα Αγγλικα ειναι ακριβως το ιδιο με
το προγραμμα σπουδων στα Βουλγαρικα. Πρεπει να σημειωθει οτι υπαρχουν 60 ωρες εκμαθησει της Βουλγαρικης γλωσσας για τη διευκολυνση των σπουδαστων στην καθημερινοτητα τους και για την εποινωνια τους.

Η ιδικοτητα Φαρμακευτικη ιδρυθηκε και εγκριθηκε συμφωνα με τα κριτηρια της Ε.Ε. με διαταξει Νο85/432/ και Νο85/433/της Ε.Ε. Η διαρκεια φοιτησης ειναι 5 χρονια και η αποφοιτηση ειναι με πτυχιο MASTER.

Το Πανεπιστήμιο έχει βιβλιοθήκη και αίθουσα κομπιούτερ όπου δίνεται η ελεύθερη πρόσβαση Internet στον φοιτητή. Έχουν τη δυνατότητα να κάνουν sport μέσα στο Πανεπιστήμιο και να αθλούνται.