Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Η Ακαδημαϊκή χορωδία δημοτικών τραγουδιών του Πλόβντιφ γιορτάζει 30 χρόνια από την ίδρυσή της

2010-11-29 03:01

 

Η Ακαδημαϊκή χορωδία δημοτικών τραγουδιών στην Ακαδημία μουσικών, χορευτικών και εικαστικών τεχνών στο Πλόβντιφ συμπλήρωσε 30 χρόνια. Η χορωδία ιδρύθηκε το 1980 από τον σύνθετη Στεφάν Μουταφτσίεφ. Σχεδόν 20 χρόνια η μαέστρος του συνόλου είναι η Βασίλκα Σπάσοβα, στην οποία οφείλουν και τις επιτυχίες της χορωδίας. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει από αυθεντικά παραδοσιακά τραγούδια μέχρι τις σύγχρονες κατασκευές και τις ορθόδοξες ψαλμωδίες, που ερμηνεύθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας και το εξωτερικό. 

Από το 2004 μαέστρος της χορωδίας είναι ο Κωνσταντίν Μπουραντζίεφ, ο οποίος επί αρκετά χρόνια δουλεύει με την καθηγήτρια Β. Σπάσοβα: "Για μένα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο να δουλεύω με την ίδια και να συνεχίσω τις παραδόσεις του συνόλου. Οι φοιτητές είχαν το κίνητρο και χάρη στην επίμονη δουλειά τους κέρδισε το πρώτο βραβείο του Διεθνούς φολκλορικού φεστιβάλ στο παράκτιο θέρετρο "Αλμπένα". Το 2005 κάναμε και ηχογραφήσεις στην Εθνική Ραδιοφωνία. Το 2006 ετοιμάσαμε cd με έργα του Βούλγαρου συνθέτη, Κρασιμίρ Κιουρκτσίσκι, με τα έργα του οποίου η χορωδία μας έγινε γνωστή στον κόσμο".

Βασικό γεγονός στην καλλιτεχνική βιογραφία της Ακαδημαϊκής χορωδίας δημοτικής μουσικής είναι το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 2008 και τον τίτλο "Παγκόσμιος πρωταθλητής" στην κατηγορία "Φολκλόρ" στην 5η παγκόσμια Ολυμπιάδα χορωδιών στην Αυστρία.

Φέτος η χορωδία γιορτάζει 30 χρόνια από τη ίδρυση της: "Στην αρχή του 2010 κάναμε περιοδεία στην Σερβία. Επίσης κάθε χρόνο συμμετέχομε στην επιθεώρηση "Νέα βουλγαρική μουσική". Επίσης συμμτειχαμε με παρουσίαση έργων Βούλγαρων συνθέτων στο διαγωνισμό του Τσεπελάρε "Νέα βουλγαρική δημοτική μουσική". Επίκειται να πραγματοποιήσουμε περιοδεία στην Ιταλία με πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει το καλύτερο από το βουλγαρικό φολκλόρ. Τα 30 χρόνια από την ίδρυση μας θα γιορτάσουμε στις αρχές Δεκεμβρίου με μεγάλη συναυλία. Μέχρι τότε θα κυκλοφορήσουμε και το νέο μας cd που περιλαμβάνει έργα του Ιβάν Σπάσοφ, Νικολάι Κάουφμαν και άλλων Βούλγαρων συνθετών". 

 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.