Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Βουλγαρία: Εξιχνιάστηκε υπόθεση οικονομικού εγκλήματος

2010-11-25 02:21

 Βουλγαρία: Εξιχνιάστηκε υπόθεση οικονομικού εγκλήματος

 

Υπόθεση οικονομικού εγκλήματος, στην οποία οι φερόμενοι ως δράστες έλαβαν ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό την απόκτηση ακινήτων, εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές της Βουλγαρίας.

Άνδρες της Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με εκπροσώπους των δικαστικών αρχών, υπό τις οδηγίες ομάδας της Γενικής Εισαγγελίας της Σόφιας, αρμόδιας για την επίλυση υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος κατά του οικονομικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Διεύθυνση Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος έλαβε καταγγελία σχετικά με απάτη, στην οποία ενεπλάκη εταιρία, η οποία κατέθεσε αίτηση για χρηματοδότηση πέντε εκατ. λέβα (περίπου 2,5 εκ. ευρώ) από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sapard.

Τα στελέχη της εταιρίας κατέθεσαν πλαστά έγγραφα, τα οποία εντόπισε το Ταμείο Γεωργίας και κίνησε τις διαδικασίες έρευνας.

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 200 γραμμάτια, αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου λέβα, συμβόλαια δανείων, αξίας άνω των τριών δισεκατομμυρίων λέβα και αιτήσεις πολιτών για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών συνεχίζεται, και περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν μόλις υπάρξουν νεότερα στοιχεία, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.