Αναζήτηση στο Σάιτ


Επαφή

Sefp-bg

E-mail: sefbg@hotmail.com

 Χορηγοί

 

Εδώ μπορείτε

να διαφημιστείτε!

0890910522

 

Έρωτας σε χρόνια κρίσης

2010-11-10 01:44

Έρωτας σημαίνει και κοινό πορτοφόλι; Όχι απαντούν οι ειδικοί παραθέτοντας στοιχεία και στατιστικές που αποδεικνύουν το πόσο εύκολα η οικονομική δυσπραγία μπορεί να τινάξει στον αέρα μια σχέση. Το κοινό πορτοφόλι -κάτι σαν κοινό μέτωπο στις δυσκολίες της ζωής- είναι μια απόφαση την οποία μάλλον επιβάλουν οι καταστάσεις παρά μια ρομαντική επιλογή. Όσοι το δοκίμασαν ξέρουν πως έχει το κόστος της. Αξίζει λοιπόν κανείς να προσπαθήσει στη συμβίωση να διατηρήσει την οικονομική του ανεξαρτησία;Σίγουρα, αρκεί να μην ξεχνά τους βασικούς κανόνες.

- Ξεκαθαρίστε τις ανάγκες σας. Φτιάξτε ένα κατάλογο με τις προβλεπόμενες αγορές και τα έξοδα του μήνα και προσπαθήστε να ανταποκριθείτε στο πλάνο. Εάν το κρίνετε σκόπιμο ενημερώστε την άλλη πλευρά ώστε αν ξέρει σε τι ύψος θα κινηθούν οι δαπάνες σας. Ενδεχομένως να τηςπέφτει λόγος κυρίως αν το ιδεώδες της οικονομικής ανεξαρτησίας αντέχει μόνο για το μισό μήνα και ο υπόλοιπος βγαίνει με «δάνεια» προερχόμενα το πορτοφόλι του ή της συντρόφου σας.

-Να είστε συνεπείς στα κοινά έξοδα. Χωριστό πορτοφόλι δεν σημαίνει πως σφυρίζετε αδιάφορα όταν έρθει η στιγμή να πληρωθεί η ΔΕΗ το τηλέφωνο ή φτάσει η δόση του στεγαστικού ή οποιουδήποτε άλλου δανείου. Η συμμετοχή σας θεωρείτε αυτονόητη. Σε περίπτωση μεγάλων οικονομικών δυσκολιών ζητήστε απλώς από τον ή την σύντροφο σας να καλύψει και το δικό σας κομμάτι. Τον επόμενο όμως μήνα το βάρος θα πρέπει να πέσει αποκλειστικά στους δικούς σας ώμους.

-Μην σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας. Η οικονομική ανεξαρτησία είναι υπέροχη αλλά σε μια μοιρασμένη ζωή λαμβάνουμε πάντα υπόψη το τι συμβαίνει στα οικονομικά της άλλης πλευράς. Με άλλα λόγια δεν κάνουμε ποτέ ότι θέλουμε και δεν προκαλούμε με καταναλωτικές τρέλες κυρίως αν η τσέπη της άλλης πλευράς έχει επηρεαστεί σοβαρά από την οικονομική κρίση

-Αλλάξτε συνήθειες. Είναι σχεδόν υποχρεωτικό αν σε αλλαγές έχει προχωρήσει ο\η σύντροφός σας. Παρά την επιλογή γιαχωριστό πορτοφόλι είναι σημαντικό να καταλήξετε πάνω σε μια κοινή καταναλωτική στάση. Έτσι όχι μόνο μειώνεται ο κίνδυνος προστριβών στη σχέση για οικονομικούς λόγους αλλά βαθαίνει η εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού.

- Μην νοιώθετε ανταγωνιστικά. Κ
υρίως αν ο\η σύντροφός σας πληρώνεται καλύτερα και έχει περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική και οικονομική άνοδο. Και ποτέ μην προτείνετε να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος των κοινών σας εξόδων. Μπορεί αυτό να σας διευκολύνει άλλα έτσι θακαταφέρετε στο πρώτο πλήγμα στην οικονομική σας ανεξαρτησία που είναι έτσι και αλλιώς είναι δύσκολο να διατηρηθεί σε μια κοινή ζωή.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.